MTÜ LUNEST uus piirkondlik esindaja Lõuna-Eestis on tartlanna Simone Eelmaa

MTÜ LUNEST uus piirkondlik esindaja Lõuna-Eestis on tartlanna Simone Eelmaa

Tartu Ülikooli õigusteaduse bakalaureuse- ning rahvusvahelise õiguse ja inimõiguste magistrikraadiga Simone tegeleb praegu sotsioloogiadoktori kraadi omandamisega. Uimasteid tarvitavate inimeste ja kinnipeetavate huvide ja õiguste kaitse on talle südamelähedane valdkond juba ammu, mistõttu tegutses ta aastatel 2017–2019 Tallinna vanglakomisjoni aseesimehena, juhtides sel ajal sageli üldsuse tähelepanu vanglasüsteemi kitsaskohtadele.

Samuti on Simone nii teadlase kui ka aktivistina tegelenud põhjalikult seksuaalse väärkohtlemise ja seksuaalvägivalla teemadega, eriti laste- ja naistevastase vägivalla uurimisega. Hiljuti osales Simone Eelmaa Justiitsministeeriumi tellitud kriminaalpoliitika-uuringu „Vanglast vabanenute tugiteenuse tulemuslikkuse hindamine“ koostamises ning on kirjutanud ka sellest, kuidas vabanenutele mõeldud tugiteenused jätavad tihtilugu ukse taha need, kes teenuseid kõige rohkem vajaksid, sh uimasteid tarvitavad inimesed.

MTÜ LUNEST piirkondliku esindajana tegeleb Simone Lõuna-Eesti uimastituru olukorra ja uimastitarvitajate vajaduste seirega teabekogumisprojekti LUNEST-INFO raames ning pakub võimaluste piires nõu ja abi Tartu ja Lõuna-Eesti sõltuvusprobleemidega inimestele.

Leave a Reply

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-gaThis site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.