„Mitte midagi meie jaoks ilma meieta” – Uus Kogukonna keskus kirde Eestis.

„Mitte midagi meie jaoks ilma meieta” – Uus Kogukonna keskus kirde Eestis.

24. mail kellast 13.00 kuni 17.00- ni toimub kogukonna keskuse avatud uste päev, mille on loodud EHPV-Eesti HIV-positiivsete võrgustik, www.ehpv.ee ja MTÜ LUNEST, www.lunest.ee, Johvi Rakvere 5a.

Esimest korda Eestis luuakse ainulaadne keskus, kus teenuseid osutatakse mitmetele sihtrühmadele ja haldatatakse kogukonna esindajate poolt. Keskuse loomine oli võimalik luau erinevate projektide baasil, mille ka toetas Tervise Arengu Instituut (TAI).

Avamise ajal esitatakse keskuse eesmärk ja teenused, mida kogukonnad ise hakkavad osutama enda jaoks. Kahtlemata keskuse avamine aitab, lähenema tõelistele muutustele, eelkõige, seoses konkreetsete inimeste eluga. Keskuse korraldajate sõnul:

„Tänapäeval on väga palju erinevaid väljakutseid – stabiilse rahastamise puudumine, rünnakud kogukondadele, ühiskonnas on eelarvamuste ja pingete õhkkond HIV-positiivsete inimestele ja narkootikumite ja psühhoaktiivsete ainete kasutamise. Me peame üles ehitama ühtekuuluvuse, mis põhineb võrdsuses ja vabaduse põhimõtetes, need on aluspõhimõtted.”

Maailma paremaks muuta, saab meist igaüks teha seda ühtsuses, mitte vastuollu “uue kogukonna arengu etapi raames, rõhutatakse rohkem tervisele ja sotsiaalselt olulistele haigustele, profülaktika, ravi- ja toetusõigustele. EHPV ja LUNESTi organisatsioonid loodavad riigiabile, sest kõik need tegevused on kooskõlas Eesti uutes plaanides HIVi strateegilistes tegevuskavades. Õiguste kaitse peaks olema lähituleviku eesmärk, inimeste huvide kaitsmine, kogukondlike kogukondade teenuste arendamine.

Eestis on praegu keerulised poliitilised asjaolud, kuid samal ajal on peamiseks eesmärgiks võrdõiguslikkuse jälgimine, mis tahes õiguste diskrimineerimise, igasuguse rühma vastu! Meie Eesti peaks olema inimeste jaoks õiglane.

Keskus pakub mitmeid olulisi vajadusi, mis peavad olema õiglaselt täidetud. Vajadused põhenevad väärtustel, humanismil ja õiguspõhimõtetel. Praegu on palju sündmusi, mis jagavad inimest ja kus ründatatakse solidaarsust. Kuid ainult kogukonna võimu kaudu, saab teha püsivaid muutusi, ühine koostöö on vajalik!

Leave a Reply

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga







This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.