Aeg mälestada, aeg tegutseda — rahvusvaheline üleannustamise teadvustamise päev 31. augustil

Aeg mälestada, aeg tegutseda — rahvusvaheline üleannustamise teadvustamise päev 31. augustil

31. augustil tähistatakse paljudes riikides olulist tähtpäeva — rahvusvahelist üleannustamise teadvustamise päeva (ingl International Overdose Awareness Day). See on globaalse haardega sündmus, mille eesmärk on tõsta teadlikkust uimastite üleannustamisega seonduvast kogu maailmas.

Sel päeval meenutame inimesi, kes on surnud uimasti üleannustamise tagajärjel, aga ka olukordi, kus õigeaegne abi päästis meie endi või meie sõprade elud. Tänavuse üleannustamise teadvustamise päeva teema on „Aeg mälestada, aeg tegutseda.“ See tähendab, et lisaks meie lähedaste ja kõigi, kes on üleannustamise tõttu surnud, MÄLESTAMISELE peame selle nimel, et meie sõbrad ei sureks enam üleannustamise tõttu, ka TEGUTSEMA. 

MTÜ LUNEST korraldab sel päeval teabeüritusi. Samuti on meie MTÜ võtnud vastu otsuse edastada valitsusele petitsioon, milles taotleme naloksooni retseptinõude kaotamist. LUNESTi teabepäevade raames kogume nii klientidelt kui ka teenuseid pakkuvate organisatsioonide töötajatelt hinnanguid naloksooni kättesaadavuse parendamise vajadusele. 

Leave a Reply

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-gaThis site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.